Dineyhhhh!
About Links Entries


Tuesday, 2 April 2013 | 6:21:00 pm | 0 comments
Assalamu'alaikum, Balqis.

Hey, aku akan tunggu kau sampai bila-bila untuk kau terima aku as your bestfriend tahu? sampai bila-bila tahu? tapi. kalau aku jadi bestfriend kau balik. aku takut aku sakitkan kau lagi. tapi hm. semuanya bukan tu yang aku ingin kan. aku dah tahu mende tu akan jadi. orang kata aku teruk sebab buat macam tu. tapi niat aku nak buat kau lupakan dia.... dan aku tahu akibatnya aku pun kena sekali. but, apa yang aku boleh buat. tak guna kalau aku bagitahu pun. dan kalau boleh aku taknak dia tahu. tapi. aku sedih macam ni. aku rindu kau weh. sumpah rindu kau tahu? datang lah dekat aku kalau kau perlukan aku. i'll always be there for you. akan dengar semua luahan kau, semua leteran kau. semua makian kau. semua lah weh. sebab kau orang yang penting dalam hidup aku. semua orang dalam rumah ni rindu kau tahu? rindu kau tahu..... tapi kau tak kesah kan kan? tak kesah dah x) hm. kan kan? hm. tak kesah lah kau nak cari aku bila kau perlukan aku. as long as aku ni berguna untuk kau pun aku gembira. aku rindu kau balqis...... semoga kau sihat selalu. and tabah hadapi ujian hidup. aku sayang kau nurul balqis.

Hi x)
Wednesday, 13 March 2013 | 9:02:00 pm | 0 comments
Assalamu'alaikum! Hi people.

Hari tu dengar balqis cakap dia nak pindah taiping.... berderu darah aku bila dengar dia cakap. rasa nak terkam kat dia cakap ' serious ke ni babi ' rasa nak peluk dia. rasa nak nangis. rasa nak menjerit. tapi terpaksa kawal. bayangkan dah kawan almost 3 years. ya best friend. but sekarang no more Bff. then dengar cerita dia nak pindah. Ya Allah................balqis.........aku rindu kau........ walaupun kau tak rindu aku......walaupun kau tak percaya aku............aku rindu kawan baik akulah! :D ................rindu mama, papa, eca, mak, auntie. semua rindu....................... terutama kau balqis! Hohoho...... dah lah bye. merepek je aku n. bye.

Assalamu'alaikum peeps.

Hagemaru :)
Thursday, 7 March 2013 | 5:19:00 pm | 0 comments
Assalamu'alaikum........Hi there! :)


Aku bersyukur Ya Allah. Tak mengapa. kalau ini nokhtah 

persahabatan kami. aku redha. Aku gembira boleh tengok dia 

senyum, gelak, memekak, buat lawak, gaduh dalam class :) even 

semua tu bukan untuk aku. aku gembira. aku berharap sangat 

ada orang temankan dia bila dia gembira, dan tak tinggalkan 

dia bila dalam keadaan susah dan sedih. aku harap sengat 

kawan rapat dia, sentiasa bersama dengan dia. aku berharap 

sangat akulah orang yang dapat teman kau ketika kau gembira, 

sedih, sakit, susah dan semua. berharap sangat :'). tapi aku tak 

layakkan Qis? Aku tak nak tengok dia sedih, susah. dan aku 

taknak dia harungi semua tu seorang diri. tolonglah aku nak 

berharap sangat kawan dia boleh take care dekat dia lebih dari 

apa yang aku buat. dan tak ulang kesilapan aku. 

Tolonglah...........Balqis, aku Doakan kau berjaya dalam 

pelajaran, jadi anak yang solehah, jadi seorang sahabat yang 

baik, jadi belieber yang paling hebat di antara yang terhebat! 

:'D dan aku Doakan kau kuat, tabah, sabar hadapi dugaan 

hidup ni :). aku tahu sahabat aku yang manis ni kuat 

orangnya!^^ bukan lembik kankan? aku harap sangat akulah 

orang yang kau akan cerita apa masalah kau. tapi, kalau kau 

nak cerita dekat aku. aku sedia dengar. aku selalu ada di sisi 

kau. aku selalu tunggu kau. aku selalu perhatikan kau. aku 

rindu kau sahabat. aku rindu...... kau rindu aku tak? :'D rindu 

tak......? hmm, tak kan? siapalah nak rindu sahabat macam aku 

ni kan? Aku tak salahkan kau apa pun. mesti ada sebab, kenapa 

jadi macam ni kan? dan sebab tu Akukan? :D Aku ni susahkan 

kau ke kalau aku nak tolong? hm tak apalaah dinieeeeee :D. 

aku cuma nak yang terbaik untuk kau. taknak tengok kau 

sedih. taknak tengok kau bersendirian. Kaulah sahabat yang 

kuat! Nurul Balqis....




Tahu dah annoying buat post ni kan? kalau dia baca pun. mesti 

dia geli and tak kesah -.-

Okay then, bye! assalamua'alaikum :)

Nothing actually :)
Saturday, 26 January 2013 | 11:13:00 pm | 0 comments

Aku lemah nak hadapi semua ni. seorang sahabat umpama 1000

 sahabat pada aku. hilang seorang sahabat umpama hilang 1000 

sahabat pada aku. Ya Allah aku rindu balqis. tapi aku tak boleh 

tengok muka dia. rasa nak peluk, tampar, tumbuk dia je. rindu

rindu tahu tak babi sial!? hmm, but apa yang aku boleh buat? 

kenapa semua ni jadi kat aku ha!? hm tak apa dinie. kau dah 

tahu kan ni semua akan jadi bila kau buat mende ni. tak apa. 

biar lah. lantak lah. suka hati dioranglah nak kata aku ni apa. 

yang penting. niat aku lain. yang penting Allah tahu apa niat 

aku. :) chill dinie chill :D. yes, baby! you can smile! just smile. 

let go. everything gonna be alright! you should never give up 

dinie! because this is my ninja way! hahah ayat naruto pulak. 

thanks naruto sebab dah ajar aku banyak mende. you're my 

idol. kan best ada kawan macam kau. tak pernah give! dan 

paling best, aku adalah kau :)

| 10:57:00 pm | 0 comments

Cuba menjadi yang terbaik di antara yang terbaik. tetapi 

menjadi seoarang yang gagal. menjadi seorang yang di 

tinggalkan. menjadi kosong. keseorangan. terus bangkit dan 

cuba lagi. jatuh dan bangkit lagi! halangan di hadapan. maju ke 

hadapan. jantung berdegup kencang. hati sakit. mata pedih 

menahan air mata. akhirnya jatuh juga di pipi. fikirkan apa 

yang akan terjadi pada minit, jam, hari yang akan datang. 

terkenang kenangan. tekadang membuat kita senyum. tekadang 

mengguris hati. terus ke mata. akhirnya jatuh juga butiran 

jernih. tinggalkan masa lalu. kini realiti. apa yang akan 

terjadi? adakah aku akan putus asa? atau bangkit dan terus 

kejar apa yang aku ingin kan? walaupun aku sudah tahu itu 

tidak akan jadi. ya tidak akan jadi :). tapi salah kah aku 

berusaha? tentu aku orang yang bodoh di antara yang 

terbodoh.. kejar benda yang tidak akan datang kepada kita. ya. 

aku bodoh. bodoh untuk dapat kan sahabat yang lama. bodoh 

untuk mendapatkan orang yang aku sayang. bodoh untuk 

mendapatkan masa lalu. tetapi bukan semua benda yang kita 

nak akan dapat. macam mencari mutiara dalam timbunan 

jarum, argh! tak mustahil akan dapat kalau kita berusaha. tapi 

kita yang mendapat sakitnya :). tapi hasilnya? dapat mutiara 

yang bersinar lagi berharga :) hanya Allah sahaja yang tahu. 

apa yang akan terjadi. yang pasti aku sebagai manusia. hanya 

boleh berusaha. sama ada, dapat atau tidak. wallahualam. Ya 

Allah, betapa rindunya aku pada sahabat lama aku Nurul 

Balqis. tapi hati aku sakit sangat Ya Allah. sakit. aku terkejut. 

terkejut. aku nak dia balik. aku nak berusaha. tapi? aku belum 

boleh.........


Older Post
KNOW ME

 photo 149abb05-1feb-4eff-8ba1-a2f47d5155c3.jpg

Dinie. 15. A girl who dances with ghosts. love him, and my friends :)

Balqis

 photo fba22dad-4004-47ce-8316-5c16eb04b79f.jpg
Balqis :) comel dok? tak kawan dengan dia tak? nak tak? kalau nak kawan lah dengan dia. tapi jangan lah tinggalkan dia bila dia sedih ke apa eh? janji? okay :D dia baik tau. so jangan lah sia-sia kan dia macam aku sia-sia kan dia. Last word. i miss you ex-bff

CREDITS

Template :Ainna Fatimi
Basecode :Atin Tory
Pictures : We Heart It